Alapkő - Jővő őszre kész lehet a Bujtosi uszoda

Nyíregyháza vízilabda és úszó sportot szerető közösségének régi álma, hogy modern környezetben sportolhassanak az év minden napján. Bár a sóstói 50 méteres medence mindig is a megyei vízilabdázás és úszás bölcsője marad, mégis mindenki örömmel fogadta a hírt, hogy megépül a Bujtosi uszoda a Continental Aréna szomszédságában. A tervek szerint egy 50 méteres, 10 pályás versenymedence mellett egy 25 méteres tanmedence és egy 250 férőhelyes lelátó is a komplexum része.

Az uszoda építésének előkészületei 2016-ban indultak el Nyíregyháza MJV és az AQUA Sport Egyesület együttműködésnek köszönhetően. A beruházás egyik fontos ́ mérföldköve volt az egyesület által a Magyar Vízilabda Szövetséghez benyújtott pályázat. Az uszoda segítheti majd a vízilabda válogatott felkészülését is.

Ez az uszoda is bekapcsolódhat a vízilabdások felkészülésébe, és segítheti, hogy a 2020-as olimpián eredményesek legyünk. Az AQUA SE-nek ezzel meglesz a megfelelő vízfelülete, hogy jó körülmények között készülhessenek a fiatalok, és ennek eredménye a felnőtt csapat lehet. Jelenleg OB-II-es együttese van Nyíregyházának, reméljük rövidesen OB-I-es lesz - mondta Vári Attila a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A munkálatok elkezdődtek, pénteken elhelyezték az épület alapkövét. A közel 2,5 milliárd forintos beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból, valamint a Magyar Állam által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg. A tervek szerint 2019. őszére készül el az új uszoda.

 

Chania

Kapcsolódó videók