Nyíregyháziak a vízilabda bajnoki bronzcsatában

Nyíregyházi nevelésű fiatalok részvételével zárulhat az E.ON férfi vízilabda bajnokság bronzcsatája. A múlt héten alakult ki a döntő párosítása miután a Pethe Istvánt soraiban jegyző szolnoki csapat nagyot küzdve alul maradt a Ferencvárossal szemben. A másik ágon az Eger "várát védő" Csiszár Boldizsár és csapata nem tudott „vitézkedni” az OSC-vel szemben így alakult ki a bajnoki bronzcsata párosítása. Mindkét csapat a közelmúltban búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől, ami azt is jelenti, hogy a szezon utolsó feladata lehet a bajnoki bronz megszerzése. A tét az érem mellett a nemzetközi kupaszereplés is, ugyanis a bajnokság harmadik helyezettje indulhat Bajnokok Ligájában.

Helytállás a legmagasabb szinten is
Boldizsár 22 éves míg István 18 éves. Mindkettőjük nevelő egyesülete a nyíregyházi Aqua Sport Egyesület, ahol Urbin Tibor és Kántor Gábor keze alatt váltak tehetséges vízilabdássá. A fiatalok top csapatoknál történő helytállása, szerepvállalása kapcsán kijelenthetjük, hogy sikeres a 15 éve alapított egyesület szakmai munkája, ahol lelkes szakemberek (edzők, vezetők) közreműködésével a tehetséges fiatalok számára van fejlődési és tovább lépési lehetőség.

Új uszoda, újabb tehetségek
Az elmúlt évek sikereit látva persze nem dőlhetnek hátra a nyíregyházi vízilabdázásért tenni akarók, hiszen az újabb feladat(ok) adott.
Az idén átadásra kerülő új belvárosi uszoda lehetőségeit kihasználva reális cél lehet:
-     tovább bővíteni az utánpótlás bázist,
-    tovább erősíteni és stabil csapatot kell építeni a férfi felnőtt OB bajnokságban,
-    régiós bajnoki rendszerben elindítani a két éve épülő utánpótlás női szakágat.

Hará AQUA SE!

Chania

Kapcsolódó videók